Annons

Annons

Supersnabb kycklinggratäng med bacon

Fyll kycklingfiléerna med mozzarella och linda bacon runt – sen är det bara att steka dem och gratinera dem med en härlig ostsås.

Dela
(3.08k)

Kycklinggratäng med bacon

Bland det godaste som finns – baconinlindade kycklingfiléer med mozzarellaost och gräddsås. Foto: Anders Norrsell

Recept kycklinggratäng med bacon

4 port

4 kycklingfiléer
1 mozzarellaostboll, 125 g
8 basilikablad
2 pkt bacon à 140 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör

Gratängsås
2 dl crème fraiche med paprika
2 dl vispgrädde
1/2 dl hackad basilika
1 dl riven lagrad ost

Annons

Garnering
cocktailtomater
basilika

Servering
pasta
riven parmesanost

Ugn 200–225°

 

Gör så här

1. Putsa kycklingen och skär ett längsgående snitt i varje filé. Skär mozzarellaosten i bitar och fördela ost och basilika i snitten.

2. Linda baconskivor runt filéerna, fäst ev med tandpetare. Salta och peppra. Bryn filéerna i smör i stekpanna. Lägg dem i en smord ugnsform.

3. Gratängsås: Rör samman crème fraiche med grädde och finhackad basilika. Häll blandningen över kycklingen och strö över osten.

4. Gratinera i nedre delen av ugnen 35–40 min. Täck med folie om gratängen får för mycket färg.

5. Garnera med cocktailtomater (som kan läggas in i ugnen de sista 15 minuterna tillsammans med kycklingen) och basilikablad.

6. Servera med pasta och riven parmesanost.

 

Läs mer

Kycklinggratäng med chèvreost

Krämig kycklinggratäng

Lyxig kycklingpanna med bacon


Läs mer om:

Dela
(3.08k)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…