Annons

Annons

Kycklinggratäng med sparris och basilika

Gratinera kycklingfiléer, basilika, vitlök med en krämig ostkräm. Toppa med grön sparris, hyvlad parmesanost och rostade hasselnötter, så gott och lättlagat!

Vårgrön kycklinggratäng

4 port

500 g kycklingfilé
salt och peppar
1 tsk rosmarin
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
1 kruka basilika
200 g färskost
2 dl matlagningsgrädde
1 dl crème fraiche

Garnering
250 g grön sparris
30 g parmesanost
några basilikablad
½ dl grovt hackade hasselnötter

Annons

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Krydda filéerna med salt, peppar och rosmarin. Bryn i smör tills filén fått lite färg runt om. Skär filéerna i skivor.

2. Skala och finhacka vitlöken. Plocka bladen från basilikan, spara några blad till dekoration och hacka resten. Mixa basilika, vitlök, färskost, grädde och crème fraiche så det blir en ljusgrön sås.

3. Lägg filéskivorna i en smord ugnsform. Häll över basilikasåsen. Tillaga i ugn ca 20 min tills gratängen fått fin färg.

4. Garnering: Dela sparrisen mitt itu på längden och stek i grillpanna eller stekpanna några min.Lägg sparrisen på kycklingen.

5. Hyvla över parmesanosten och dekorera med basilikablad. Rosta nötterna på medelvärme i torr stekpanna och strö över.

6. Servera med kokt ris eller pressad potatis.

 

Läs mer:

Exotisk kycklinggratäng

Whiskykyckling med klyftpotatis

Festlig kyckling med bacon i dragonsås

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(13)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…