Annons

Annons

Kycklinggratäng med pasta och päron

Härligt kycklinggratäng där päron är ett oväntat besök som ger söt mersmak.

kycklinggratäng med pasta och päron

4 port
300 g pasta
500 g kycklinginnerfilé eller kycklingfilé
2 msk smör eller margarin
salt och peppar
2 päron
1 rödlök

Ostsås
1 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
½ hönsbuljongtärning
ev ½ dl vitt vin
140 g ost, gärna ädelost

Annons

Topping
100 g lufttorkad skinka
1 dl persilja
Ugn 225°

 

 

Gör så här

1. Koka pastan i lättsaltat vatten. Lägg pastan i en smord, ugnsfast form. Bryn kycklingen i smör, salta och peppra. Skär päronen i tunna klyftor. Skala och tärna rödlöken.

2. Lägg kyckling, päron och lök ovanpå pastan.

3. Ostsås: Smält matfettet i en kastrull, pudra över mjölet under omrörning. Tillsätt mjölk, buljongtärningen och vinet. Koka upp och ta från värmen. Riv/smula osten och låt den smälta i såsen.

3. Häll såsen över gratängen. Gratinera ca 15 minuter till fin färg.

4. Strimla skinkan och stek den snabbt i torr panna, klipp persiljan och strö den med skinkan över gratängen.

 

Läs mer:

Exotisk kycklinggratäng

Snabba chilikycklingen

Apelsinkyckling och gräddkokta rotfrukter

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(24)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…