Annons

Annons

Kycklingfylld cannelloni och gorgonzolasås

För 10 år sedan hade Alexandra Zazzi i en delikatessbutik i Göteborg. När de serverade denna rätt som dagens lunch ringlade sig kön långt ut på gatan och maten tog alltid slut. Detta är en av hennes favoriträtter!

Kycklingfylld cannelloni och gorgonzolasås

4 port
16 cannellonirör

Fyllning
3 kycklingfiléer, gärna ekologiska
1 dl soltorkade tomater i olja
400 g ricottaost
1/2 dl färskriven parmesanost
2 tsk finhackad färsk oregano
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Annons

Sås
4 dl mjölk
2 msk smält smör
2 msk vetemjöl
50 g gorgonzolaost
1/2 krm riven muskotnöt
1 dl torrt vitt vin
salt, peppar

Ugn 175°

Gör så här

1. Fyllning: Salta och peppra filéerna, stek dem i ugn eller panna tills de är genomstekta. Låt svalna och skär i mycket små tärningar.

2. Skär tomaterna i små bitar. Blanda med resten av ingredienserna till fyllningen, smaka av med salt och peppar.

3. Sås: Koka försiktigt upp mjölken, vispa samman smält smör och mjöl och vispa i den heta mjölken. Låt sjuda någon minut.

4. Vispa i gorgonzola, muskot och vin, salta och peppra efter smak.

5. Lägg fyllningen i en spritspåse. Spritsa fyllningen i cannellonirören. Eller tryck in den med hjälp av en tesked.

6. Lägg rören i en smord ugnsform, häll över såsen. Gratinera mitt i ugnen tills gratängen fått fin färg, 25–30 min.

 

Läs mer

Bjud på ost- och skinkpaj med smak av Italien

Världens snabbaste och godaste pasta

Fläskfilé på italienska 

 

Av Alexandra Zazzi

Foto: Annika Broman

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…