Annons

Annons

Kycklingfilé med svamp och risotto

Härlig hösträtt med ädelostgratinerad kycklingfilé, smörstekt svamp och risotto!

Kycklingfilé med svamp och risotto

4 port
4 kycklingfiléer, 500 g
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
100 g ädelost
50 g hasselnötter

Risotto
1/3 hackad purjolök
21/2 dl arborioris
8 dl grönsaksbuljong
100 g svamp
1 msk smör
1 dl riven parmesanost

Annons

Garnering
färsk basilika

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Risotto: Stek purjolöken i en kastrull. Tillsätt riset och låt det fräsa med. Häll 5 dl av buljongen över riset lite i taget. Låt det koka in och späd efter hand med mer tills allt har kokat in och riset är mjukt, ca 30 min. Lägg på ett lock och stäng av värmen.

2. Bryn kycklingfiléerna i smör i stekpanna. Salta och peppra. Lägg dem på ett ugnsfat. Lägg på ädelosten och grovhacka nötterna, strö dem över. Gratinera filéerna 15–20 min.

3. Hacka och stek svampen till risotton i smör. Blanda den och parmesanosten i risotton.

4. Servera kycklingen med risotton och tärnade tomater som blandats med hackad rödlök och balsamicovinäger.

 

Läs mer

Kycklinggryta med senap och dragon

Fylld kycklingfilé med bacon

Parmesankycklingfilé med citron

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…