Annons

Annons

Kycklingfilé med rödlökssmör

En kycklingrätt med potatis och fänkål som steks i ugnen. Servera med ett gott rödlökssmör. Läckert och nyttigt.

5 Smala HV 23 Kyckling

2 kycklingfiléer à 125 g
300 g potatis
½ fänkål
½ vitlöksklyfta
½ msk olivolja

Rödlökssmör
½ rödlök
½ msk smör
2 tsk flytande honung
25 g smör, rumsvarmt
½ tsk flingsalt
1 msk hackad färsk timjan

Annons

Ugn 225°

Gör så här

1. Gnid in kycklingfiléerna med salt och peppar. Lägg på en plåt med bakpapper.

2. Skär potatis i tunna klyftor och fänkål i lite tjockare klyftor. Riv vitlöken fint och rör med oljan. Blanda oljan med grönsakerna, salt och peppar. Lägg blandningen runt kycklingen och stek i ugn till 70° innertemp, ca 20 min.

3. Rödlökssmör: Skiva löken och stek mjuk och till lite färg i smör. Rör ner honung och stek lite till, låt svalna. Blanda löken med smör och salt. Forma till en rulle, lägg i frysen. Ta ut och rulla i timjan.

4. Servera kycklingen med potatis, fänkål och smör.

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här >>

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…