Annons

Annons

Kycklingfilé med frastäcke och kantarellsås

Fantastiskt god kycklingrätt med härlig kantarellsås och frasigt strössel av pumpakärnor, vitlök, bröd och persilja.

Kycklingfilé med frastäcke och kantarellsås

4 port
4 kycklingfiléer, 500 g
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar

Täcke
2 skivor vitt bröd
1 dl hackad persilja
2 hackade vitlöksklyftor
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl smält smör

Kantarellsås
150 g färska el djupfrysta kantareller
1 msk smör
3 dl sky och vatten
2 msk konc kycklingfond
1 dl grädde
2 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Annons

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Dela filéerna så de blir tunna. Bryn dem i smör. Skölj ur stekpannan med vatten och ta tillvara skyn till såsen. Salta och peppra och lägg dem på ett ugnssäkert fat.

2. Täcke: Mixa brödet utan kanter med persilja till smulor. Rör för hand ner vitlök, pumpakärnor och smält smör. Lägg strösslet ovanpå kycklingen. Stek mitt i ugnen ca 10 min.

3. Kantarellsås: Stek svampen i smör i stekpanna. Vispa ihop resten av ingredienserna i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt såsen sjuda 5 min. Blanda ner svampen i såsen.

4. Servera kycklingen med ugnsstekt potatis, sås och kokta gröna bönor.

 

Läs mer

Kycklinggryta med senap och dragon

Fylld kycklingfilé med bacon

Parmesankycklingfilé med citron

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

Läs också:

Dela
(5)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…