Annons

Annons

Kycklingfilé med fransk senapssås

Med franska smaker blir kycklingen en succé!

Dela
(0)

Kycklingfilé och fransk senapssås

4 port
4 kycklingfiléer
salt
svartpeppar
1 klyfta vitlök
2 msk smör

Sås
3 dl matlagningsgrädde
½ dl vatten
2 msk konc kycklingfond
1 tsk dragon
½ msk fransk osötad senap
ca 1 msk maizena brun såsredning
1–2 tsk honung
salt
peppar

Annons

Servering
färskpotatis
sallad

Ugn 175°

Gör så här
1. Salta och peppra kycklingfiléerna. Gnid in med pressad vitlök. Bryn filéerna runtom i smör i en stekpanna. Placera köttet på ett ugnssäkert fat. Ställ in kycklingen i ugnen tills den är genomstekt, 10–15 min.

2. Sås: Vispa ur stekpannan med grädde, vatten och fond. Smula i dragon och tillsätt senap. Låt såsen koka samman ett par min. Vispa i redningen och låt såsen få ett uppkok. Smaka av med honung, salt och peppar.

3. Låt kycklingen vila en kort stund. Skär upp den i skivor. Servera med kokt färskpotatis och valfri sallad. Garnera ev med färsk dragon.

 

Läs mer

Basilikakyckling och gnocchisallad

Läcker kyckling i cidersås

Exotisk kycklinggratäng

 

Av Ellinor Varady
Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…