Annons

Annons

Kycklingfilé i gräddig parmesansås

Kycklingfilén kryddas med rosépeppar och ugnssteks i härligt gräddig sås med bacon. Festlig mat med tacksamt kort tillagningstid!

Dela
(970)

Kyckling med rosépeppar i gräddig parmesansås

4 port

4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk stött rosépeppar
2 msk smör

Sås
1 liten purjolök
140 g tärnat bacon
2 msk smör
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
11/2 msk kycklingfond
2 msk dijonsenap
90 g färsk småbladig spenat
2 msk finhackad persilja

Annons

Topping
8 delade soltorkade tomater
6–8 körsbärstomater
1 dl riven parmesanost

Garnering
timjan

Tillbehör
klyftpotatis, gärna blandad med sötpotatis

Gilla Hemmets på Facebook

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Putsa kycklingen, salta och peppra runt om filéerna. Hetta upp smöret och bryn filéerna runt om. Ta bort från värmen och lägg i en smord ugnsform.

2. Sås: Skala och strimla purjon, fräs blank och smidig tillsammans med tärnat bacon. Tillsätt grädde, vatten, kycklingfond och senap. Vänd ner spenaten och låt koka upp. Tillsätt persiljan.

3. Häll såsen över kycklingen. Halvera körsbärstomaterna och strö dem över tillsammans med de soltorkade tomaterna och riven parmesanost. Gratinera i ca 15 min.

4. Ta ut kycklingen och servera med rostad klyftpotatis.

 

Läs mer

Krämig kycklinggratäng

Grillade kycklingspett med kall vitlökssås

Whiskykyckling med klyftpotatis

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(970)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…