Annons

Annons

Kyckling och vitlöksfrästa haricots verts

Kycklinglårfilé blir så god och mör när den vitlöksmarineras. Här serverar vi den med klassiska tillbehör som sky, haricots verts och potatis.

Dela
(0)

Kyckling och vitlöksfrästa haricots verts

Kyckling och vitlöksfrästa haricots verts.

300 g kycklinglårfiléer
½ msk olivolja
salt och svartpeppar
4 salviablad
2 kvistar rosmarin
1 vitlöksklyfta
½ dl balsamvinäger
½ dl vatten
1 tsk strösocker

Till servering
150 g haricots verts
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
300 g kokt potatis

Annons

 

Gör så här

1. Stek kycklingen till fin färg i oljan, salta och peppra. Tillsätt örter, finhackad vitlök, vinäger, vatten och socker. Sjud under lock ca 15 min.

2. Servering: Koka haricots verts 2 min i saltat vatten. Låt rinna av och fräs i smör i kastrullen. Tillsätt finriven vitlök och låt fräsa lite till utan att brynas.

3. Servera kycklingen med sky, bönor och potatis.

415 kcal/port

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här

 

Av Carolina Soudah

Foto: Kent Jardhammar


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…