Annons

Annons

Kyckling med selleripuré & kantareller

Stekt kycklingfilé med smak av timjan och vitlök, till det serveras en len och krämig rotselleripuré och en mix av kantareller och äpple.

Dela
(0)

Kyckling med selleripuré & kantareller

2 kycklingfiléer (á 150 g)
salt och svartpeppar
1/2 msk smör
2 timjankvistar
2 vitlöksklyftor
1 dl vatten
Selleripuré
500 g rotselleri
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 msk smör
Servering
200 g kantareller
1 msk smör
1 äpple
1 msk hackad timjan

Annons

Gör så här
1. Selleripuré: Skala och tärna rotsellerin fint. Koka mjuk i mjölk och salt. Sila av, men spara lite mjölk. Mixa sellerin med smör och ev mjölk. Smaka av med salt och svartpeppar.
2. Salta och peppra kycklingen ordentligt. Stek i smör till fin färg. Lägg ner timjan och hackad vitlök och stek lite till. Häll på vatten och låt puttra klar under lock, ca 10 min till en innertemp på 70, ös då och då.
3. Servering: Ansa och stek kantarellerna i smör, salta och peppra. Tärna äpplet och låt steka med efter ett tag. Tillsätt timjan och servera med kyckling, sky och selleripuré.


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…