Annons

Annons

Kyckling med saffransris

En kycklinggryta med mycket smak. Nyttig, god och lättlagad. Servera med ett härligt gult saffransris och en grönsallad.

Dela
(0)

Ossobucco

Fräs 1 tärnad morot, 75 g tärnad rotselleri, ½ hackad gul lök och 1 hackad vitlöksklyfta i ½ msk olivolja i en gryta. Dela och vänd 250 g kycklinglårfiléer i lite vetemjöl. Bryn dem i ½ msk olja, salta och peppra. Lägg över i grytan och häll på 2 dl finkrossade tomater, 1 dl vitt vin, 1 dl vatten, 1 msk tomatpuré, 1 msk konc kalvfond, 1 lagerblad, ½ tsk timjan och ½ tsk oregano. Koka under lock ca 30 min. Smaka av med salt och peppar. Blanda ½ dl hackad persilja, ½ finriven vitlöksklyfta och finrivet skal av ½ citron. Strö blandningen över grytan och servera med saffransris (1 dl okokt ris som kokas med ½ krm saffran) och sallad.

Annons

Receptet är beräknat för 2 personer.

Här hittar du fler smala och läckra recept


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…