Annons

Annons

Kyckling med marsalasås

Dela
(0)

Kyckling med marsalasås

Kyckling med marsalasås 
4 port
500 g kycklinginnerfiléer
salt, peppar
1 kruka salvia
4 tunna skivor parmaskinka
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk olivolja
Marsalasås
2 dl sky och vatten
2 dl marsalavin
2 msk konc kalvfond
1 msk potatismjöl
Servering
rucolasallad
sugar snaps el sockerärter

Annons

Gör så här
1. Dela kycklingfiléerna så de blir tunna. Stek dem ca 2 min per sida. Salta och peppra. Skölj ur stekpannan med vatten och tag till vara på skyn
2. Lägg ett salviablad på varje kycklingfilé. Rulla en skinkskiva om och bryn hastigt.
3. Marsalasås: Blanda sky med vin och fond, låt det koka ihop några minuter utan lock. Blanda potatismjölet med lite kallt vatten och rör ner. Låt såsen koka upp, smaka av.
4. Servera köttet med såsen, pasta, rucolasallad och sugar snaps. Dekorera med salvia.

Av Eva Boström Foto: Ulf Svensson

LÄS MER: Tacogratäng med kyckling

LÄS MER: Kycklingtortilla med fetaost

LÄS MER: Kyckling med gräddig timjansås


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…