Annons

Annons

Kyckling med äppelsås

Kycklingfilé gifter sig alldeles utmärkt med äpple. Servera gärna med ris och sparris.

Kyckling med äppelsås

Salta och peppra 250 g kycklingfiléer och tillaga i ugn, 225 °, ca 20 min. Blanda 1 dl konc äppeljuice, ½ dl vitvinsvinäger, 1 msk japansk soja och 1 tsk honung i en liten kastrull. Låt puttra ca 5 min. Red av såsen med ca ½ msk maizena majsstärkelse utrört i lite vatten. Vispa i 1 msk smör och smaka av med peppar. Vänd ner ½ tärnat äpple och finrivet skal från ½ citron. Skeda såsen över kycklingen. Strö gärna över färsk körvel och servera med 250 g nykokt sparris och ris (1 dl okokt).

Annons

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Här hittar du fler smala och läckra recept. 

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…