Annons

Annons

Kyckling i cidersås

Dela
(0)

Kyckling i cidersås

Kyckling i cidersås
4 port
4 kycklingfiléer (ca 500 g)
2 msk smör
Cidersås
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
½ äpple
2 msk smör
33 cl äppelcider
2 dl sky + vatten
1 tärning kycklingbuljong
2 dl grädde
2 msk vetemjöl
Äppelsallad
4 äpplen
1 rödlök
3 msk hackad persilja
¾ dl olja
3 msk äppelcidervinäger

Gör så här

Annons

1. Putsa filéerna och bryn dem i smör. Salta och peppra. Lägg ner dem i såsen att sjuda klart.
2. Sås: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala, kärna ur och finhacka äppelhalvan. Stek allt i smör i en traktörpanna. Häll på cider och låt koka ihop 5 min. Mät upp stekskyn och fyll på med vatten till 2 dl. Vispa ner detta plus buljong, grädde och mjöl i pannan. Låt sjuda några min. Vispa då och då. Smaka av med salt och peppar. Lägg de brynta filéerna i såsen och låt puttra tills de är genomstekta.
3. Äppelsallad: Kärna ur äpplena. Skala löken. Skär allt i jämnstora småbitar. Blanda med persilja, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.

Av Eva Boström Foto: Ulf Svensson

Fler goda kycklingrecept hittar du här:

Exotisk kycklinggratäng

Nyttig och god kyckling

Kalasgod kycklingschnitzel

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…