Annons

Annons

Kryddiga karréspett och potatissallad

Kryddiga karréspett och potatissallad för tankarna till sommar. Gott, enkelt och nyttigt!

Dela
(1)

Spett

Spett
250 g skivad fläskkarré
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
½ tsk gurkmeja
½ tsk koriander
½ tsk oregano
½ tsk chilipeppar
1 krm svartpeppar
1 msk olja

Potatissallad
300 g kokt potatis
½ finhackad rödlök
½ tärnad röd paprika
75 g sugar snaps eller sockerärtor
35 g rucolasallad
4 skivade rädisor
1 dl gräddfil
1 msk vinäger
½ tsk socker
½ tsk citronpeppar
2 msk hackad persilja

Annons

 

Gör så här

1. Spett: Skär fläskkarrén i breda strimlor. Krydda med alla kryddorna. Trä på spett och stek i olja i het stekpanna (eller grilla!) tills köttet är genomstekt.

2. Potatissallad: Dela den kokta potatisen och blanda med rödlök, paprika, sugar snaps, rucolasallad och rädisor. Salta och peppra.

3. Rör gräddfil med vinäger, socker, citronpeppar och persilja. Varva dressingen med potatissalladen, servera med spetten.

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här >>


Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…