Annons

Annons

Kryddig köttgryta med apelsinsallad

En lättlagad och nyttig gryta med mycket smak. Servera köttgrytan med bulgur och en lätt apelsinsallad.

Dela
(2)

Kryddig gryta

Bryn 250 g nötgrytbitar i ½ msk olivolja i en gryta. Tillsätt 1 liten klyftad gul lök, 1 stor skivad morot, 1 skivad vitlöksklyfta, 1 tsk spiskummin, 1 kanelstång, 2 krm svartpeppar, 1 krm salt och ½ krm saffran, stek med någon min. Häll på 3 dl vatten, 1 msk konc kalvfond och låt sjuda under lock ca 30 min. Tillsätt 4 delade torkade aprikoser och smaka av med 1 tsk honung, salt och peppar. Koka 10 min till utan lock. Koka 1 dl bulgur enl anv på förp. Skala och skär ut skinnfria klyftor från 2 apelsiner, pudra över kanel och toppa med myntablad, servera till grytan.

Annons

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Här hittar du fler smala och läckra recept


Läs mer om:

Dela
(2)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…