Annons

Annons

Kryddig kotlettrad och rostade rotfrukter

En kryddstark marinad sätter härlig smak på köttet. Rostade rotsaker är perfekt tillbehör.

Kryddig kotlettrad och rostade rotfrukter

6–8 port

Marinad
1 chilipeppar
3 vitlöksklyftor
1 tsk finhackad ingefära
1 msk honung
2 msk äppelmos
1½ tsk salt

Kött
1½–2 kg hel benfri kotlettrad

Rostade rotfrukter
6 morötter
6–8 polkabetor
600 g potatis
2 stora sötpotatis
3 hela vitlökar
2 msk olivolja
flingsalt, svartpeppar
Ugn 200°, kött och 225°, rotfrukter

Annons

 

Gör så här

1. Marinad: Skölj, kärna ur och strimla chilin. Skala och finhacka vitlöken. Blanda chili, vitlök, ingefära, honung, äppelmos och salt.

2. Kotlettrad: Skär bort benet från fläskkotletten. Gnid in köttet med chiliblandningen. Stick en köttermometer i köttet, se till att spetsen kommer mitt i köttet. Lägg det på ett ugnssäkert fat. Stek i ca 60 min tills termometern visar 70°. Skiva köttet vid servering.

3. Rotfrukter: Skala morötter och betor. Skär potatis och betor i klyftor och morötter i bitar. Skär toppen av vitlökarna. Lägg i potatis, morötter, betor och vitlökar. Ringla över olja och strö över salt och peppar. Stek mitt i ugnen i ca 30 min.

 

Läs mer

Stekt kotlett och vitlökssmör

Kotletter till helgen

Fläskytterfilé med läckra tillbehör

 

Av Ellinor Varady

Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…