Annons

Annons

Krispigt gott med asiatisk touche!

Annons

Krispig kyckling

Strö gärna över lite hackad chili och koriander som pricken över i!

Krispig kokoskyckling

4 port

2 tomater

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 msk riven färsk ingefära

saft av 1 lime

2 msk curry

500 g kycklingfilé

2 dl kokosflingor

2 msk smör

3 dl kokosmjölk

Serveringsförslag

kokt ris

grönsallad

 

Gör så här

1. Skär ett kryss i tomaterna, doppa dem någon min i kokande vatten, skala och finhacka. Finhacka lök och vitlök. Blanda tomat, lök, vitlök, ingefära, limesaft och curry.

2. Skär kycklingen i strimlor och marinera i curryblandningen 30 min.

3. Ta upp kycklingen, spara marinaden. Rulla kycklingen i kokosflingor och stek 10–12 min i smör.

4. Koka upp marinaden och kokosmjölken. Salta och peppra. Låt koka ca 20 min.

5. Servera kycklingen med såsen, kokt ris och krispig sallad.

Av Janet Gustavsson  Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…