Annons

Annons

Krispiga plommonflan

Det går utmärkt att ersätta plommon med päron i dessa försvinnande goda och lättbakade kakor.

Dela
(0)

Krispiga plommonflan

8–10 bitar (beroende på antal plattor i paketet)
400 g fryst smördeg
1 uppvispat ägg

Vaniljkräm
¼ vaniljstång
1 dl mjölk
2 msk strösocker
1 äggula
3 msk majsstärkelse
15 g smör

Fyllning
½ dl råsocker
2 tsk kanel
8 plommon
25 g kallt smör att hyvla över
30 g hackade pistaschnötter
florsocker

Annons

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Tina smördegen på ett bakpapper, dela varje platta mitt itu. Stansa försiktigt två ringar med ett glas, men inte helt igenom. Tryck med gaffel runt hålets kanter. Pensla med uppvispat ägg utanför stansen.

2. Dela vaniljstången mitt itu och skrapa ur fröna, lägg i kastrull tillsammans med mjölken och koka upp.

3. Vispa socker, äggula och majsstärkelse fluffigt, slå över den heta mjölken under vispning. Häll tillbaka i kastrullen och värm försiktigt under vispning tills den börja tjockna, häll över i en skål och tillsätt smöret skuret i tärningar.

4. Fördela vaniljkrämen i de stansade fördjupningarna. Blanda råsocker och kanel. Halvera och kärna ur plommonen och vänd ner dem i blandningen. Lägg plommonen på vaniljkrämen. Hyvla över smör, strö över hackade pistaschnötter och ställ in i ugn ca 20 min. Pudra över florsocker innan serveringen.

 

Läs mer

4 snabba frestelser med smördeg

Saftig plommonkaka med nötter

Plommongott i långpanna

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…