Annons

Annons

Krispig päronkompott med björnbär

Krispiga päronkompotten i snygga glas blir en fräsch avslutning på måltiden. Det härligt knapriga kokoskrispet gör rätten extra lyxig.

Dela
(0)

Krispig päronkompott med björnbär
4 port
3 päron
2 tsk citronsaft
1 msk vatten
¾ dl syltsocker

Krisp
20 g smör
2½ dl socker
1½ dl kokosflingor
½ dl havregryn

Topping
2 dl crème fraiche
1 dl björnbär

 

Gör så här

1. Skala och kärna ur päronen, skär fruktköttet i mindre bitar. Lägg päronbitar, citronsaft, vatten och socker i en rostfri kastrull. Koka långsamt under omrörning ca 10 min, eller tills päronen börjar bli mjuka (känn med sticka).

Annons

2. Krisp: Blanda samman alla ingredienserna i en stekpanna. Värm under omrörning tills allt socker smält (se upp så inte sockret bränns). Häll smeten på ett bakpapper, låt svalna. Bryt sönder i mindre bitar.

3. Topping: Varva ingredienserna i ett dessertglas och avsluta med en klick crème fraiche. Dekorera med björnbär och citronmeliss

 

Läs mer

Vårmeny till helgen

Festligt med svenska smaker

Bjudmeny till budgetpris 

 

Av Ellinor Varaday

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…