Annons

Annons

Kreolsk kycklinggryta med korv och svamp

Lättlagad och god kycklinggryta som fått extra sting av chorizo.

Dela
(0)

Kreolsk kycklinggryta

4 port
500 g kycklinglårfilé
250 g chorizo
8 smålökar
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
2 msk hackad färsk timjan el 1 tsk torkad
4 dl vatten
2 msk konc kyckling- el kalvfond
2 dl grädde
2 msk vetemjöl
1 msk soja
1 dl svarta oliver utan kärnor

Annons

 

Gör så här

1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, skiva korvarna tunt. Skala och dela lökarna.

2. Bryn kycklingbitarna i smör i en stekpanna. Salta, peppra och strö över timjan. Lägg över dem i en gryta.

3. Stek korv och lök på samma sätt och lägg över dem i grytan. Tillsätt vatten och fond och låt sjuda ca 10 min.

4. Blanda grädde och mjöl, blanda ner det i grytan. Låt sjuda ytterligare 5 min. Tillsätt soja och blanda ner oliver.

5. Strö över färsk timjan och servera med kokt ris.

 

Läs mer

Kycklinggryta med senap och dragon

Fylld kycklingfilé med bacon

Parmesankycklingfilé med citron

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…