Annons

Annons

Krämig tomatsoppa med örtsticks

Härligt krämig tomatsoppa som passar att serveras som huvudrätt eller som förrätt. Enkelt och väldigt gott!

Dela
(0)

Krämig tomatsoppa med topping

1 port
250 g körsbärstomater
1 krm salt
1 krm socker
svartpeppar
½ liten gul lök
1 liten vitlöksklyfta
smör till stekning
250 g grillad paprika (ev från burk)
2 dl vatten
½ grönsaksbuljongtärning
1 dl vispgrädde

Annons

Topping
½ dl grovriven parmesanost
½ dl svarta oliver utan kärna
färsk timjan

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Halvera tomaterna och lägg dem i en ugnsform. Strö över salt och socker. Vrid ett par varv med pepparkvarnen. Rör runt och ställ tomaterna i ugnen tills de krymper och får lite färg, det tar ca 25 min.

2. Hacka lök och vitlök och fräs i stekpanna i smör ett par min.

3. Skär paprikan i mindre bitar. Häll tomater och paprika i lökfräset och låt puttra ytterligare några min. Häll i vatten och buljongtärning och koka i ca 20 min.

4. Tillsätt grädde och mixa soppan med stavmixer. Vill du få soppan ännu slätare kan du sila den.

5. Topping: Blanda parmesanost och hackade oliver och strö över soppan. Garnera med timjan och servera med örtsticks, se separat recept lite längre ner.

 

Tips!

Blir det något över av den här goda och vackra soppan så kan den serveras som en liten förrätt till morgondagens middag!

 

Örtsticks

½ tunnbrödsskiva
olivolja
1 krm örtsalt el flingsalt + torkad timjan
Ugn 225°

 

Gör så här

1. Skär tunnbrödet i 2 cm breda remsor, lägg dem på bakpappersklädd plåt. Pensla remsorna med olja och strö på salt och lite torkad timjan.

2. Grädda i ugn i 5 min eller tills remsorna fått fin färg.

 

Läs mer:

Selleri soppa med baconströssel

Värmande gulaschsoppa på högrev

Broccolisoppa mer rökt lax

 

Av Britt Mari Granath

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…