Annons

Annons

Krämig sparrissoppa

Läcker soppa som är trevlig att servera som förrätt.

Krämig sparrissoppa

4 port
500 g grön sparris
1 msk smör
1 msk vetemjöl
4 dl mjölk
2 msk crème fraiche
salt och peppar
4 små persiljeblad

Gör så här

1. Skär bort det nedersta på sparrisen. Skär den i bitar, spara 4 knoppar med lite skaft. Koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten. Lägg i knopparna när några minu av koktiden återstår.

Annons

2. Häll av vattnet. Lägg de fyra knopparna åt sidan och mixa resten av sparrisen.

3. Smält smöret i en kastrull, pudra över mjöl och rör om. Tillsätt mjölken och crème fraichen och koka upp under omrörning så att såsen tjocknar. Rör i sparriskrämen och smaka av med salt och peppar.

4. Fördela soppan i fyra skålar. Lägg en sparrisknopp i varje och dekorera med persilja.

 

Läs mer

Sparris och potatis, ja tack!

Åh, ljuvliga sparris

Äntligen tid för sparris

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…