Annons

Annons

Krämig risotto med bacon

En risotto kräver lite omsorg vid spisen, men det är den värd. Koka, rör om och späd med buljong! Den här varianten får sin goda smak från bacon, kapris och lagrad ost. 

Annons

Krämig risotto med bacon
4 port
1 purjolök
150 g svamp (gärna blandsvamp)
280 g bacon
2 msk rapsolja
3½ dl avorioris
6–8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl riven lagrad ost
nymalen svartpeppar

Garnering
cocktailkapris

 

Gör så här

1. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Skär svampen i mindre bitar. Strimla baconet. Fräs bacon, purjolök och svamp i olja i en tjockbottnad kastrull.

2. Vänd ner riset i kastrullen och tillsätt hälften av vattnet och buljongtärningarna.

3. Låt småputtra under lock ca 10 min, tillsätt vatten under tiden, allt eftersom det kokas bort, rör då och då. Koka ytterligare 10-15 min på svag värme under omrörning.

4. Vänd till sist ner osten i riset. Smaka av med nymalen svartpeppar.

 

Läs mer:

Köttfärspaj med bacon och lök

Pannkakor som toppas med bacon och svamp

Krämig pastagratäng med bacon

 

Av Ellinor Varady

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…