Annons

Annons

Krämig räkpasta

Räkor är en självklar helgrätt vid många middagsbord. En krämig räkpasta går snabbt att göra och passar perfekt till fredagsmyset!

Dela
(5)

Krämig räkpasta

4 port
4 port valfri pasta
1 kg oskalade räkor
1 purjolök
1 gul paprika
2 msk smör
400 g gorgonzola
4 dl crème fraiche
2 dl små gröna ärter, frysta
3 msk finhackad dill
1 krm riven muskot

Gör så här

Annons

1. Skala räkorna. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och fintärna paprikan. Fräs lök och paprika blankt och smidigt i smör i gryta utan att det får färg. Skär bort kanterna på osten. Dela osten i kuber, vänd ner den i grönsaksblandningen och sänk värmen.

2. Tillsätt crème fraiche och låt allt smälta samman på svag värme. När allt smält samman till en tjock sås, vänd ner tinade ärter, dill och räkor, vänd om försiktigt och låt allt bli varmt. Smaka av med muskot, salt och peppar. Om du tycker såsen är tunn så red av med maizena majsstärkelse utrört i lite vatten, låt såsen koka upp.

3. Garnera med kryddgrönt och servera med nykokt pasta.

 

Läs mer:

Krämig gratäng med räkor och sparris

Lyxig cheesecake med räkor

Smörgåstårta med lax och räkor 

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(5)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…