Annons

Annons

Krämig pastagratäng med kassler

Härlig allt i ett-rätt! Krämig gratäng med kassler, paprika och massor av ost är lättlagad och god mat som uppskattas av både stora och små.

Annons

Pastagratäng med kassler.

4 port
200 g pasta
300 g kassler
25 g smör
1 gul lök
2 paprikor, röd och gul
1 msk skånsk senap
2 msk vetemjöl
2½ dl mjölk
1 burk passerade tomater
200 g riven ost

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Koka pastan 5 min i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Tärna kasslern och bryn i smör i en stor stekpanna.

2. Skala och hacka löken och tärna paprikan. Låt löken steka med kasslern tills den blir glansig. Tillsätt tärnad paprika och senap. Pudra över mjölet och rör om.

3. Häll mjölk och passerade tomater i pannan, låt koka tills det börjar tjockna. Rör i den kokta pastan och 2/3 av den rivna osten.

4. Häll allt i en smord ugnsform. Strö över resten av osten. Gratinera i ugn tills osten fått fin färg.

 

Läs mer:

Njut av god kasslerpaj

Pastagratäng med kassler och ädelost

Purjolåda med kassler

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(761)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…