Annons

Annons

Krämig laxpannacotta

Läcker laxrätt som kan serveras som förrätt eller på glöggbuffén! Perfekt för dig som vill förbereda i god tid.

Dela
(3)

Läcker laxpannacotta

8 port
1 gelatinblad
1½ dl vispgrädde
100 g färskost, t ex philadelphia-
2 msk grovt riven pepparrot
75 g rökt lax
75 g gravad lax
2 msk hackad gräslök

 

Gör så här

1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten 10 min. Koka upp ½ dl av vispgrädden. Ta från plattan. Krama ur gelatinbladet, vispa ner det i den varma grädden.

Annons

2. Vispa resten av grädden med elvisp. Lägg färskosten i skålen, tillsätt den varma grädden och fortsätt vispa så allt blandar sig. Rör i pepparrot och häll upp i 8 stora snapsglas. Ställ kallt minst 3 tim.

3. Hacka laxen och blanda de båda sorterna med hackad gräslök. Toppa glasen med laxen, strö lite gräslök överst.

 

Läs mer

Cheesecake med pepparkaka

Pepparkaksrutor 

Piffiga pepparkakor

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(3)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…