Annons

Annons

Gratäng med kyckling och pesto

Krämig kycklinggratäng som sköter sig själv i ugnen. Lättlagad festmat som garanterat gör succé hos gästerna. Peston som blir över kan du servera som tillbehör.

Dela
(1.13k)

Krämig kycklinggratäng.

4 port

4 kycklingfiléer
1 dl crème fraiche
2 dl vispgrädde
1 dl tomatpesto el grön pesto (färdigköpt)
8–10 cocktailtomater
1 dl riven parmesanost
cocktailtomater på kvist

Garnering
persilja

Ugn 225°

Annons

 

Gör så här

1. Putsa kycklingfiléerna och lägg dem i en smord ugnsform. Salta och peppra efter smak. Blanda crème fraiche, grädde och pesto. Fördela blandningen över kycklingen. Halvera tomaterna och fördela dem runt om i formen. Strö över osten.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Gratinera kycklingen mitt i ugnen tills kycklingen är helt genomstekt, 30–35 min. Lägg på en klase cocktailtomater och låt dem steka med de sista 10 minuterna.

3. Garnera med persilja.

4. Servera med pasta, bulgur eller ris och en stor sallad.

 

Läs mer:

Lyxpizza med pesto

Snabb chillikyckling i en form

Baconlindad kycklingfilé

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(1.13k)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…