Annons

Annons

Krämig korv- och pastagratäng

Lättlagad och krämig vardagsgratäng med falukorv, pasta och lagrad ost.

Annons

Krämig korvgratäng

4 port

550 g falukorv
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 orange paprika
11/2 dl majs (kons)
300 g valfri pasta (spiraler el små penne)
1/2 burk kons körsbärstomater
11/2 dl crème fraiche
2 tsk sambal oelek
smör till stekning
2 dl riven lagrad ost

Garnering och servering
basilika
sallad
parmesanost

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Skiva korven och dela eller strimla skivorna. Bryn korven runt om i smör, lägg undan korven.

2. Ansa och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och tärna paprikan. Låt majskornen rinna av. Fräs purjolök, vitlök, paprika och majs utan att det får färg i smör.

3. Koka pastan enl anv på förp. Låt pastan rinna av och blanda den med korv och grönsaker. Fördela blandningen i en smord ugnsform.

4. Blanda cocktailtomater, crème fraiche och sambal oelek. Tryck lätt med en gaffel på tomaterna. Rör om ordentligt. Vänd ner röran i korvblandningen och rör om. Strö över osten.

5. Gratinera strax under ugnens mitt i 18–20 min eller tills gratängen fått fin färg, täck ev med folie. Garnera med basilika. Servera med sallad och lite riven parmesanost.

 

Läs mer

Festlig fiskgratäng

Fläskfilégratäng med tacosmak

Pastagratäng med kassler

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(566)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…