Annons

Annons

Krämig kasslergratäng

Kasslergratäng

Krämigt god gratäng med mycket smak. Portionsformar ger extra festkänsla, medan en stor form kan vara enklare att hantera.

Skånsk kasslergratäng

4–5 port
1 kg potatis
400 g kassler
2 gula lökar
150 g färska champinjoner
3 msk kapris
3 dl vispgrädde
2 msk skånsk senap
½ tsk salt
2 krm cayennepeppar
2 msk ströbröd
2 msk mjukt smör
Garnering
kaprisbär
kryddgrönt
Ugn 225 °

Annons

Gör så här
1. Smörj 4 portionsformar eller en stor form, ca 26 cm i diam. Skala och skär potatisen i stavar. Strimla kasslern. Skala och finhacka löken. Ansa och skiva svampen. Varva allt detta plus kaprisen i formarna.

2. Blanda grädde, senap och kryddor och häll detta i formarna. Toppa med ströbröd och en klick smör. Tillaga mitt i ugnen tills potatisen är mjuk, ca 30 min. Täck med aluminiumfolie om ytan verkar bli för mörk. Garnera.

Av Ellinor Varady
Foto: Erik Karlsson

Gillar du paj? Varför inte laga en ostpaj med smak av Italien eller en kalasgod köttfärspaj?

Mer om detta

Läs också:

Dela
(270)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…