Annons

Annons

Krämig gratäng med rödbetor

Kokta rödbetor passar fint att servera med en krämig gratäng på potatis och jordärtskockor.

Annons
Krämig gratäng med rödbetor

Krämig gratäng med rödbetor.

300 g rödbetor
1 msk små timjankvistar
2 bananschalottenlökar med skal
1 tsk olja

Potatisgratäng
300 g potatis (ej färskpotatis) eller bakpotatis
120 g jordärtskockor
3 dl mjölk
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl riven ost (17 %)

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Tvätta och koka betorna mjuka i saltat vatten. Skala och skär i klyftor. Blanda med färsk timjan.

2. Gnid in lökarna med olja och rosta i ugnen 15–20 min.

3. Gratäng: Skala och skiva potatis och jordärtskockor. Sjud i mjölk, salt och peppar ca 10 min från att det börjar puttra, gärna i teflonkastrull. Rör då och då så att det inte bränns i botten. Häll i en ugnsform, strö över ost och gratinera i ugn i ca 25 min.

4. Servera gratängen med betor, delade lökar och lite timjan.

 

*410 kcal/port

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här

 

Av Carolina Soudah

Foto: Kent Jardhammar

Läs också:

Dela
(1)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…