Annons

Annons

Krämig gratäng med rödbetor

Kokta rödbetor passar fint att servera med en krämig gratäng på potatis och jordärtskockor.

Dela
(1)

Krämig gratäng med rödbetor

Krämig gratäng med rödbetor.

300 g rödbetor
1 msk små timjankvistar
2 bananschalottenlökar med skal
1 tsk olja

Potatisgratäng
300 g potatis (ej färskpotatis) eller bakpotatis
120 g jordärtskockor
3 dl mjölk
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl riven ost (17 %)

Annons

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Tvätta och koka betorna mjuka i saltat vatten. Skala och skär i klyftor. Blanda med färsk timjan.

2. Gnid in lökarna med olja och rosta i ugnen 15–20 min.

3. Gratäng: Skala och skiva potatis och jordärtskockor. Sjud i mjölk, salt och peppar ca 10 min från att det börjar puttra, gärna i teflonkastrull. Rör då och då så att det inte bränns i botten. Häll i en ugnsform, strö över ost och gratinera i ugn i ca 25 min.

4. Servera gratängen med betor, delade lökar och lite timjan.

 

*410 kcal/port

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här

 

Av Carolina Soudah

Foto: Kent Jardhammar


Läs mer om:

Dela
(1)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…