Annons

Annons

Krämig gratäng med räkor och sparris

Gratäng är krämigt, gott och enkelt att variera. Denna med räkor och sparris passar bra till både vardag som fest!

Dela
(721)

Räkgratäng

4 port
1 purjolök
2 msk smör
200 g skalade räkor
150 g grön sparris, färsk el fryst
3 ägg
3 dl vispgrädde
200 g färskost
1 dl hackad dill
salt och peppar
1 dl riven ost

Garnering
100 g skalade räkor
dill

Annons

Ugn 175°

 

 

Gör så här

1. Strimla purjolöken och fräs den mjuk i smör. Ta från plattan och blanda i räkor.

2. Förväll sparrisarna i vatten några min. Om fryst används, tina och låt rinna av.

3. Vispa ägg och grädde, tillsätt färskost och dill. Vänd ner smeten i purjolöksröran, salta och peppra och häll allt i en smord ugnsfast form. Strö över osten och lägg sparrisarna i ett fint hjulmönster. Gratinera ca 25–30 min.

4. Garnera med skalade räkor och dill.

 

Läs mer:

Mustig pastagratäng

Lyxig fiskgratäng med räkor och kräftstjärtar

Lyxig fiskgratäng

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(721)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…