Annons

Annons

Krämig gratäng med räkor och sparris

Gratäng är krämigt, gott och enkelt att variera. Denna med räkor och sparris passar bra till både vardag som fest!

Annons

Räkgratäng

4 port
1 purjolök
2 msk smör
200 g skalade räkor
150 g grön sparris, färsk el fryst
3 ägg
3 dl vispgrädde
200 g färskost
1 dl hackad dill
salt och peppar
1 dl riven ost

Garnering
100 g skalade räkor
dill

Ugn 175°

 

 

Gör så här

1. Strimla purjolöken och fräs den mjuk i smör. Ta från plattan och blanda i räkor.

2. Förväll sparrisarna i vatten några min. Om fryst används, tina och låt rinna av.

3. Vispa ägg och grädde, tillsätt färskost och dill. Vänd ner smeten i purjolöksröran, salta och peppra och häll allt i en smord ugnsfast form. Strö över osten och lägg sparrisarna i ett fint hjulmönster. Gratinera ca 25–30 min.

4. Garnera med skalade räkor och dill.

 

Läs mer:

Mustig pastagratäng

Lyxig fiskgratäng med räkor och kräftstjärtar

Lyxig fiskgratäng

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(389)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…