Annons

Annons

Gratäng med fläskytterfilé och bacon

Festlig och lättlagad gratäng med fläskytterfilé, bacon, svamp och purjolök. Passar lika bra till vardag som till fest!

Dela
(15)

Krämig gratäng med fläskytterfilé och bacon

4 port

500–600 g fläskytterfilé
salt, peppar
2–3 msk smör
1 purjolök
200 g färska champinjoner
250 g tärnat bacon
4 port kokt ris

Sås
4 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
1 äggula
½ msk maizena majsstärkelse

Annons

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Skär köttet i skivor, salta och peppra. Bryn köttet runt om i smör så att alla sidor får färg. Sänk värmen och låt köttet eftersteka en kort stund.

2. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Skölj och dela svampen om den är stor. Stek först bacon i en stekpanna, ta upp och stek därefter svampen och purjolöken.

3. Sås: Blanda samman ingredienserna i en skål. Blanda ris, grönsaker, bacon (spara lite till dekoration) och svamp med såsen.

4. Placera risblandningen längs ena sidan av en smord ugnssäker form. Lägg köttet bredvid och ställ formen mitt i ugnen ca 10 min.

 

Läs mer:

Apelsinkyckling och gräddkokta rotfrukter

Purjolåda med kassler

Lyxig lasagne!

 

Av Ellinor Varady

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(15)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…