Annons

Annons

Exotisk fläskfilégratäng

Mango och mangochutney ger fläskfilégratängen en härligt tropisk smak! Gör garanterat succé på festen!

Dela
(509)

Krämig fläskfilégratäng med mango

4 port

1 gul paprika
1 orange paprika
3 msk finhackad persilja
150 g tärnad tinad fryst mango
4 port nykokt ris
1 fläskfilé, ca 700 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör

Sås
3 schalottenlökar
2 msk smör
1 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
1 dl mango chutney
21/2 msk vetemjöl

Annons

Garnering
persilja
granatäppelkärnor

Ugn 225° 

 

Gör så här

1. Kärna ur och tärna paprikorna. Blanda paprika, persilja, mango och ris. Fördela blandningen i en smord ugnsform.

2. Putsa köttet, salta och peppra runt om. Bryn köttet i smör i stekpanna. Placera fläskfilén i en bakpappersklädd långpanna och stek vidare mitt i ugnen ca 15 min. Ta ut och skiva köttet.

3. Sås: Skala och finhacka löken. Fräs den blank och smidig i smör i stekpanna. Vispa ner vin, grädde, mango chutney samt vetemjöl. Låt koka upp och sjuda samman ett par min. Häll hälften av såsen över fyllningen i formen.

4. Placera skivorna i formens mitt eller runt om formens kant. Häll resterande sås över köttet och gratinera mitt i ugnen ca 20 min eller tills allt har gyllene färg. Täck gärna över mot slutet om gratängen får för mycket färg.

5. Garnera med persilja och granatäppelkärnor. Servera gärna lite extra mango chutney till gratängen.

 

Läs mer:

Laga läcker lasagne

Lövbiffsgratäng med paprika

Oxrullader i gräddsås

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(509)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…