Annons

Annons

Snabb chilikyckling i en form

Kycklingfilé och en fryst grönsaksmix är huvudingredienserna i den här lättfixade gratängen. Chilisåsen kan bytas mot mot senap, sweet chilisås, ajvar relish eller pesto.

Krämig chilikyckling

4 port
4 kycklingfiléer
1 förp Cook vegetables Bronx style, Findus, 450 g
3 dl vispgrädde
1/2 dl chilisås
1 dl riven lagrad ost

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Putsa kycklingen, salta och peppra runt om. Bryn kycklingen runt om i smör i stekpanna.

Annons

2. Fördela grönsakerna i en smord ugnsform. Placera kycklingen på grönsakerna.

3. Vispa samman grädde, chilisås och 21/2 msk vetemjöl i en gryta. Låt koka upp och därefter sjuda under omrörning i ca 3 min.

4. Häll såsen över kyckling och grönsaker. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen 20–25 min. Garnera ev med persiljekvist och servera med sallad och ev kokt ris.

 

Läs mer

Kycklingrullader

Lövbiff i grönpepparsås

Fläskytterfilé med madeirasås

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(742)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…