Annons

Annons

Krämig blåbärscheesecake

Ljuvligt gott med len fyllning som smälter i munnen!

Dela
(0)

Blåbärscheesecake

ca 12 bitar
Botten
100 g smör
15 digestivekex
1½ msk rörsocker

Fyllning
400 g färskost, t ex philadelphia-
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 ägg
175 g blåbär

Topping
2½ dl crème fraiche
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker

Annons

Garnering
ca 175 g blåbär
florsocker
Ugn 175º

 

Gör så här

1. Botten: Smält smöret. Krossa kexen, gärna i en mixer. Mixa med rörsocker och smör till en smulig blandning. Tryck ut i en form, ca 24 cm i diam, med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen, ca 10 min.

2. Fyllning: Vispa ihop färskost, socker, vaniljsocker och ägg till en slät smet. Vänd ner blåbären. Häll fyllningen i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

3. Topping: Blanda crème fraiche, socker och vaniljsocker och bred på kakan. Grädda i nedre delen av ugnen ca 5 min. Låt kakan stå i kylen, gärna över natten.

4. Garnering: Garnera kakan med blåbär och sikta över florsocker.

 

Så lyckas du med cheesecake!

* En cheesecake behöver tid för att ”sätta sig”. Gör den minst ett dygn i förväg och förvara den kallt.

*Använd inte lightvarianter av färskost, fetthalten ska vara ca 23 %.

 

Läs mer

Cheesecake brownies

Syrligt god passionscheesecake

Ljuvlig rabarbercheesecake

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…