Annons

Annons

Krämig bacongratäng

Varva alla godsakerna i en form och häll över en gräddig sås. Sedan sköter bacongratängen sig själv i ugnen! 

Dela
(7k)

Krämig bacongratäng
4 port
300 g tärnat bacon
1 kg potatis
3 morötter
2 små gula lökar
1 paprika
2 dl riven lagrad ost
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 msk chilisås
½ chilipeppar
½ tsk salt
2 krm vitpeppar
1 msk ströbröd
2 msk smör

Annons

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Smörj en ugnsform. Stek baconet. Skala potatis och morötter, skär i tärningar. Skala och hacka löken. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Varva potatis, morötter, lök, bacon, paprika och ost i formen.

2. Vispa samman grädde, mjölk och chilisås. Tärna chilipepparn fint. Tillsätt salt, peppar och chili i gräddblandningen. Häll blandningen i formen och strö över ströbröd, klicka på smör.

3. Tillaga mitt i ugnen, ca 40 min, känn med sticka att potatisen känns mjuk.

 

Unikt erbjudande till Hemmets läsare: Fynda Mannerström-gryta!

Nu har du chansen att köpa en fantastiskt fin gryta från Mannerström direkt från Hemmets! Grytan har fantastisk värmeledningsförmåga och hållbarhet och passar alla spisar.

Läs mer och beställ direkt

Av Ellinor Varady

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(7k)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…