Annons

Annons

Bacongratäng med extra allt!

Varva alla godsakerna i en form och häll över en gräddig sås. Sedan sköter bacongratängen sig själv i ugnen! 

Annons

Krämig bacongratäng
4 port
300 g tärnat bacon
1 kg potatis
3 morötter
2 små gula lökar
1 paprika
2 dl riven lagrad ost
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 msk chilisås
½ chilipeppar
½ tsk salt
2 krm vitpeppar
1 msk ströbröd
2 msk smör

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Smörj en ugnsform. Stek baconet. Skala potatis och morötter, skär i tärningar. Skala och hacka löken. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Varva potatis, morötter, lök, bacon, paprika och ost i formen.

2. Vispa samman grädde, mjölk och chilisås. Tärna chilipepparn fint. Tillsätt salt, peppar och chili i gräddblandningen. Häll blandningen i formen och strö över ströbröd, klicka på smör.

3. Tillaga mitt i ugnen, ca 40 min, känn med sticka att potatisen känns mjuk.

 

Läs mer:

Köttfärspaj med bacon och lök

Pannkakor som toppas med bacon och svamp

Krämig pastagratäng med bacon

 

Av Ellinor Varady

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(2.77k)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…