Annons

Annons

Köttfärspaj med paprika

Matig köttfärspaj med god smak av paprika, ajvar och lagrad ost. Passar bra både till vardag och fest.

Paj med köttfärs och paprika

4–6 port

Pajdeg
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning
500 g köttfärs
2 msk smör
2 paprikor
11/2 dl majs
11/2 dl ajvar relish
3 ägg
2 dl mjölk
11/2 dl riven lagrad ost

Ugn 225°

 

Annons

Gör så här

1. Pajdeg: Blanda mjöl och smör, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en degboll. Svep in i plast och låt vila svalt ca 20 min.

2. Kavla ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diam. Nagga pajskalet och förgrädda det mitt i ugnen ca 10 min.

3. Fyllning: Stek färsen i smör. Finhacka paprikorna. Rör ner paprika och majs i färsen. Tillsätt ajvar relish. Låt puttra ett par min. Fördela färsen i pajskalet.

4. Vispa ihop ägg och mjölk. Salta och peppra. Häll blandningen i pajskalet och strö över riven ost. Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Pajen ska ha stannat helt.

 

Läs mer

Kantarellpaj med ädelost och bacon

Kycklingpaj med ajvar och bacon

Fläskfilé med kantarellsås

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

 

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…