Annons

Annons

Köttfärspaj med bacon och lök

Köttfärspaj är enkelt att göra och fantastiskt gott. Den här varianten fyller vi med färs, bacon, paprika och massor av lagrad ost.

Annons

Köttfärspaj med bacon och lök.

4 port

Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk vatten

Fyllning
500 g köttfärs
100 g bacon el rökt skinka
1 gul lök
1 tsk salt
2 tsk basilika
3 msk tomatpuré
2 dl crème fraiche
2 dl riven lagrad ost
1 röd paprika

Pensling
1 ägg

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Deg: Blanda snabbt ihop alla ingredienser i en matberedare med kniv. Kavla ut 2/3 av degen och klä en pajform, ca 23 cm i diam, med den. Ställ kallt i 20 min.

2. Fyllning: Klipp bacon i småbitar och stek tillsammans med färsen. Skala och hacka löken och tillsätt färsröran, stek löken mjuk.

3. Tillsätt kryddor, tomatpuré och crème fraiche. Låt sjuda några min.

4. Lägg ost i botten av pajskalet och häll köttfärsröran ovanpå. Finhacka paprikan och strö ovanpå färsen.

5. Kavla ut resten av pajdegen och sporra ut tunna remsor och lägg överst i rutmönster.

6. Pensla med uppvispat ägg. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 20 min. Servera pajen med sallad.

 

Läs mer:

Pasta och köttfärssås

 Köttfärslimpa med rostade rotfrukter

Örtkryddade köttfärsjärpar

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

Läs också:

Dela
(21)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…