Annons

Annons

Köttfärslimpa med rostade rotfrukter

Köttfärslimpa är en god klassiker som alltid går hem. Här serverar vi den med ugnsrostade rotfrukter och en god sås. Läcker bjudmat när det väntas gäster – men även mat som passar perfekt i matlådan!

Dela
(8)

Köttfärslimpa

4 port
3 skivor formbröd
2 dl mjölk
500 g nötfärs el blandfärs
1 ägg
1 msk riven lök
11/2 tsk salt
2 krm peppar
2 tsk soja

Rostade rotfrukter
800 g potatis
4 morötter
1 tsk salt
1/2 tsk grovmalen peppar
2 msk olja
3 msk hackad persilja

Annons

Sås
3 msk vetemjöl
2 dl crème fraiche
3 dl vatten
2 msk konc kalvfond
2 msk soja
2 msk gelé
1 msk dijonsenap

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Kantskär formbrödet och lägg det i en skål. Häll över mjölk. Blanda samman och finfördela. Tillsätt köttfärs, ägg, lök, salt och peppar. Forma färsen till en limpa och lägg den på ett ugnssäkert fat. Pensla den med soja och stek ca 50 min till 70° innertemperatur.

2. Rostade rotfrukter: Skala potatis och morötter och skär dem i klyftor och bitar. Lägg upp dem på ett ugnssäkert fat. Salta, peppra och droppa över olja. (eller ha dem på samma fat som köttfärslimpan). Ställ in fatet i ugnen bredvid limpan ca 40 min.

3. Sås: Blanda alla ingredienser till såsen och koka upp under omrörning. Sjud såsen 5 min och smaka av med salt och peppar. Strö persilja över rotfrukterna.

4. Servera köttfärslimpan med rotfrukterna, gelé och såsen.

 

 

Läs mer:

Köttfärsgratäng med paprika

Fransk köttfärspaj

Köttfärscêpes med ost och paprika

 

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(8)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…