Annons

Annons

Köttfärslimpa med parmesanströssel

Köttfärslimpa med sting av rosmarin toppad med knaprigt strössel är riktig festmat. Servera tillsammans med ugnsbakade grönsaker och njut av en enkel, billig och god festmiddag!

Dela
(354)

Köttfärslimpa Provençale

4 port

Köttfärslimpa
3 skivor formbröd
2 dl mjölk
500 g nöt- el blandfärs
1 ägg
1 msk riven lök
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk rosmarin

Grönsaker
800 g potatis
4 morötter
1 tsk salt
1/2 tsk grovmalen peppar
2 msk olja

Annons

Strössel
1 skiva formbröd utan kanter
1/2 dl persilja
2 vitlöksklyftor
1 dl riven parmesanost

Sås
3 msk vetemjöl
2 dl crème fraiche
3 dl vatten
2 msk konc kalvfond
2 msk kinesisk soja
1 tsk rosmarin
1 tsk salt
2 krm peppar

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Köttfärslimpa: Skär bort kanterna och smula ner formbrödet i en skål. Häll över mjölken och rör ihop till en fin smet. Tillsätt köttfärs, ägg, lök, salt, peppar och rosmarin. Forma färsen till en limpa och lägg den i en smal, smord ugnssäker form. Ställ in i ugnen ca 50 min el tills innertemperaturen når 70°.

3. Grönsaker: Skala potatis och morötter. Skär dem i klyftor och bitar. Lägg dem på ett ugnssäkert fat, krydda och droppa över oljan. Ställ in fatet i ugnen bredvid limpan i ca 40 min. (Grönsakerna kan också läggas på samma fat som köttfärslimpan.)

4. Strössel: Mixa ingredienserna till strösslet. Strö det över köttfärslimpan och grönsakerna när 15 min återstår av tillagningen.

5. Sås: Blanda vetemjöl, crème fraiche, vatten, kalvfond och soja i en kastrull. Koka upp under omrörning. Låt sjuda 5 min och smaka av med rosmarin, salt och peppar.

6. Servera limpan med de ugnsstekta rotfrukterna och såsen.

 

Läs mer

Örtkryddade köttfärsjärpar 

Kryddig köttfärspaj

Kalasfin köttfärsgratäng

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(354)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons

Senaste från Hemmets
ANNONSSAMARBETE MED MARABOU

Annons

Laddar nästa sida…