Annons

Annons

Köttfärsgratäng under potatistäcke

Hela middagen i en form – så praktiskt och gott! Under det krämiga potatistäcket finns en läcker köttfärsröra. 

Annons

Köttfärsgratäng med potatistäcke
4 port
1 rödlök
400 g blandfärs
2 msk smör
1 vitlöksklyfta
salt & peppar

Potatistäcke
700 g mjölig potatis
ca ½ dl grädde
1 burk majs (ca 285 g)
2 dl persilja
salt & peppar
50 g riven ost (gärna västerbottensost)
½ tsk paprikapulver

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Finhacka löken. Bryn färs och lök i smör. Pressa ner vitlöken. Krydda med salt och peppar.

2. Potatistäcke: Skala och tärna potatisen. Koka den mjuk, häll av vattnet. Mosa potatisen och tillsätt grädde till lagom konsistens. Häll av majsen, mixa majskornen till en puré och vänd ner i moset tillsammans med finhackad persilja. Salta och peppra.

3. Lägg köttfärsröran i en smord ugnsform. Bred över moset och strö över osten. Gör ett rutmönster med en gaffel och krydda med paprikapulver. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills moset fått fin färg.

 

Läs mer:

Krämig bacongratäng

Whiskykyckling med klyftpotatis 

Kasslergratäng med krämig ostsås 

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(788)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…