Annons

Annons

Köttfärsgratäng med potatis

Currydoftande köttfärsgratäng som är enkel att förbereda och sköter sig själv i ugnen. Den passar perfekt vare sig det är vardag, helg eller dags för buffé.

Annons

Krämig köttfärsgratäng

4 port
2 gula lökar
600 g blandfärs
2 msk smör
salt, svartpeppar
500 g krossade tomater
200 g vitlöksost (färskost)
1 tsk curry
800 g kokt potatis
3–4 tomater
3 dl riven gratängost

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Skala och hacka löken. Fräs lök och köttfärs i smör, krydda med salt och peppar. Rör ner tomater, ost och curry. Smaka av igen.

2. Skiva de kokta potatisarna. Varva köttfärsröra och potatis i en smord ugnssäker form. Skiva tomaterna. Lägg dem överst i pajformen och strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 min.

3. Servera med en blandad sallad.

 

Läs mer:

Krämig lövbiffs- och potatisgratäng

Örtdoftande köttfärsgratäng

Kalasfin köttfärsgratäng

 

 

Av Ellinor Varady

Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(1.22k)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…