Annons

Annons

Köttfärsgratäng med paprika

Bättre bjudmat än gratäng finns inte! I den här mustiga varianten hittar du färs, vitlök, basilika och paprika toppat med västerbottensost. Lättlagat när det är som bäst!

Dela
(1.08k)

Viltfärsgratäng med paprika

4 port
Köttfärssås
500 g vilt- eller lammfärs
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
1 dl hackad färsk basilika
1 morot
salt och peppar
2–3 paprikor, röda och gula

Annons

Gratinering
100 g västerbottensost
10 körsbärstomater på kvist
Ugn 200°

 

Gör så här: 

1. Köttfärssås: Bryn färsen i olivolja, pressa i vitlök och tillsätt tomatpuré, krossad tomat och basilika. Skala, riv och rör i moroten. Småkoka ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.

2. Häll köttfärssåsen i en ugnsfast form. Ansa paprikorna, skär dem i strimlor och lägg dem tätt ihop i formen.

3. Gratinering: Riv osten och strö över. Toppa med tomatkvisten. Gratinera ca 15 min.

 

Läs mer:

Indisk färsgryta

Öppen lasagne med lammfärs

Kalasfin köttfärsgratäng

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(1.08k)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…