Annons

Annons

Köttfärscrêpes med ost och paprika

Crêpes är det franska ordet för tunt gräddade pannkakor. Ofta används många ägg. Här fyller vi dem med en härlig köttfärsröra på svamp, senap och paprika. Smaklig spis!

Dela
(2)

Köttfärscrêpes med ost och paprika

4 port/12 st

500 g köttfärs
1 strimlad gul lök
1 strimlad röd paprika
2 msk smör
3/4 dl tomatpuré
1 dl grädde
1 tsk salt
2 krm peppar
2 dl riven lagrad ost

Pannkakssmet
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
4 ägg
2 krm salt
smör till stekning

Annons

Ugn 225°

 

Gör så här:
1. Bryn köttfärs, lök och paprika i smör. Tillsätt tomatpuré, grädde, salt och peppar. Sjud såsen några min. Blanda ner osten.

2. Pannkakssmet: Vispa ihop ingredienserna till smeten och grädda tunna pannkakor, ca 18 cm i diameter, 1–2 min. Vänd och grädda andra sidan mycket snabbt. Håll dem varma under folie.

3. Fördela färsen på pannkakorna och rulla ihop till crêpes. Servera med sallad.

 

Tips!
* Om du inte vill skära upp och äta rullarna direkt, lägg dem på ett ugnsfat, strö över riven ost och gratinera 10 min.

* All slags grädde fungerar i recepten. Fetthalten avgör du själv, men vispgrädde blir godast.

* Med köttfärs menar vi nötfärs men denna kan bytas mot lammfärs, viltfärs, kycklingfärs eller quorn.

 

Läs mer

Kryddig köttfärspaj

Kalasfin köttfärsgratäng

Örtkryddade köttfärsjärpar

 

Av Eva Boström
Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(2)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…