Annons

Annons

Kondiskakor till kaffet!

Varför köpa kakor på kondis när du lätt kan baka dem själv? Bjud på en riktigt festlig kaffestund – våra chokladrutor med kaffetryffel gör garanterat succé! Allra vackrast blir kakfatet om du väljer ett par olika garneringar.

Annons

ca 35 st

225 g mjukt smör

31/2 dl strösocker

4 ägg

1/2 dl ljus sirap

200 g mörk choklad

3 dl vetemjöl

11/2 dl kakaopulver

1 tsk vaniljsocker

1 krm salt

Tryffel

150 g mörk choklad

11/2 dl vispgrädde

1 msk smör

11/2–2 msk kahlúa el 1 msk kallt, starkt kaffe

Garnering

t ex skållad sötmandel, hasselnötter, kakpynt

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Rör smör och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett i taget under kraftig vispning. Rör i sirapen. Hacka chokladen. Blanda den med mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten.

2. Bred ut smeten i en liten långpanna med bakpapper, ca 25×35 cm. Grädda mitt i ugnen 15–20 min. Låt svalna. Skär kakan i rutor, ca 5×5 cm.

3. Tryffel: Hacka chokladen grovt. Låt grädden koka upp. Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör tills den har smält. Låt kallna och stelna till lagom konsistens för att kunna spritsas.

4. Garnering: Spritsa tryffel på kakorna och garnera inför servering.

Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…