Annons

Annons

Kolaknyten med kokos

Söta veteknyten med generös fyllning av smör, kokos och kolasås.

Dela
(0)

Kolaknyten med kokos

30 st
50 g jäst
4 dl mjölk (rumstemp)
9 dl vetemjöl + ca 4 dl
2 ägg
½ tsk salt
175 g smör, mjukt
1½ dl strösocker

Fyllning
150 g smör, mjukt
ca 1 dl strösocker
2 dl kokosflingor
¾ dl kolasås (tub)

Annons

Pensling & garnering
ägg
ca 50 g mörk choklad

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt 9 dl av mjölet och rör samman till en lös deg. Låt jäsa under duk ca 30 min.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Ta i resten av ingredienserna, förutom lite av mjölet som sparas till utbakningen. Arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa under duk ca 45 min.

3. Fyllning: Rör ihop ingredienserna.

4. Dela degen i två delar. Kavla ut till två rektanglar à ca 27×45 cm. Skär ut 15 rutor (9×9 cm stora) på varje degplatta. Lägg en klick fyllning på varje ruta. Vik in snibbarna mot mitten och tryck till. Lägg knytena i formar. Låt jäsa ca 40 min.

5. Pensla med lätt uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Låt knytena svalna.

6. Hacka och smält chokladen. Ringla den över knytena.

 

Läs mer

Ljuvliga hallonbullar

Bulliga vaniljrutor i långpanna

Gifflar med blåbär och choklad

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…