Annons

Annons

Kokt torsk med äggsås

Enkla ingredienser, rena, fina smaker och snabbt att laga till. Se där – tre goda skäl till att vi älskar vår husmanskost.

Kokt torsk med äggsås

 

Riktigt lyxigt blir det med torskrygg!

4 port
4 portionsbitar torskfilé
1 msk salt

Sås
4 ägg
4 dl mjölk
1 buljongtärning, grönsaks- eller fisk-
2 msk vetemjöl
citron

Servering
kokt potatis
morötter
palsternacka

Annons

 

Gör så här

1. Salta fisken runtom och låt den ligga kallt 1 tim. Hårdkoka äggen.

2. Lägg torsken på en uppochnervänd tallrik i en kastrull. Häll i lite vatten. Lägg på locket och ångkoka fisken, det ska inte stormkoka. Fisken är klar efter 8–10 min.

3. Sås: Koka upp mjölk, buljongtärning och vetemjöl i en kastrull under omrörning. Låt såsen sjuda 5 min. Smaka av med salt och peppar och några droppar citron. Ta kastrullen från värmen. Hacka de hårdkokta äggen och vänd ner i såsen.

 

Av Eva Boström
Foto: Ulf Svensson

Läs också:

Dela
(13)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…