Annons

Annons

Kokos & jordgubbar i kalasgod paj

Dela
(1)

Snabblagat och supergott – smulpaj ligger verkligen högt på desserttoppen! Den här jordgubbspajen har fått smak av kokos och vår kallrörda vaniljkräm blir extra god till!

4–6 port

ca 400 g jordgubbar

Smuldeg

Annons

2 dl havregryn

2 dl vetemjöl

1 dl koksflingor

1–11/2 dl strösocker

175 g smör

Garnering

kokosflingor

Ugn 200°

Gör så här

1. Smuldeg: Blanda alla torra ingredienser. Skär smöret i tärningar och nyp ihop allt till en smulig massa.

2. Lägg ca hälften av smuldegen i en stor, 24–26 cm i diam, eller flera små, smorda formar. Skiva jordgubbarna och lägg dem ovanpå. Strö över resten av smuldegen.

3. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Strö över kokosflingor före servering.

Snabb, kallrörd vaniljkräm

Här ger krämig rysk yoghurt en lätt syrlig touch.

ca 4 port

3 äggulor

1/2 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

11/2 dl vispgrädde

1 dl rysk yoghurt

Gör så här:

1. Vispa äggulor och båda sockersorterna pösigt.

2. Vispa grädden. Rör i yoghurten och blanda med äggsmeten.

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(1)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…